Stappen zetten

Stappen zetten

Na een jaar wordt het wel eens tijd voor een eerste blog.

”Als ik het nu niet doe, doe ik het nooit meer”, zei ik vorig jaar op mijn 57e verjaardag tegen mezelf en mijn gezin. Want al langer liep ik met het idee rond mijn gehaakte producten via Facebook en Instagram te verkopen. En dus hakte ik vandaag 1 jaar geleden de knoop door. De eerste stap was gezet.

Ik vroeg onze dochter Julie (zij studeert communicatie) mij te helpen. Een naam en idee voor een logo had ik al, Julie heeft dit idee verder uitgewerkt. Zij was degene die zei: “mam je moet ook een website met webshop hebben”. Dat vond ik een hele grote stap, maar ook die stap nam ik. Julie bouwde voor mij een hele mooie website met webshop. Ik ben dan ook trots op haar en heel erg blij met het resultaat. 

Er volgde een leuke maar drukke periode van patronen zoeken, ideeën opdoen, veel garen en ook fournituren inkopen en natuurlijk heel veel haken. (maar goed, dat laatste doe ik altijd al) Drukwerk en verpakkingen werden besteld en tussendoor werden er nog meer stappen gezet:

11 februari 2020: Facebookpagina en Instagrampagina in de lucht

13 februari 2020: gesprek met starterscentrum    

6 maart 2020: inschrijven bij KVK (dat vierden we op z’n Limburgs met koffie en vlaai) en een rekening werd geopend

14 maart 2020: website en webshop zijn klaar

Dat eerste jaar was aftasten en zoeken. Want welke producten zijn gewild, wat wordt er daadwerkelijk gekocht, welke kleuren zijn geliefd? Ook moeten klanten je weten te vinden. Dus zette ik nog een stap; ik vroeg plaatselijke ondernemers of ik producten van mij mocht aanbieden in hun winkel. Kapsalon Ilona in Haelen was de eerste die ja zei en al snel kreeg ik enkele leuke bestellingen van haar klanten. Daarna volgde Brei & Allerlei in Heythuysen. Er werden enkele producten verkocht en de verwachting was dat voor de feestdagen nog wel het nodige verkocht zou worden. En toen moesten de winkels dicht door Corona… 

Het is niet anders, maar ik kan nu toch het bedrag bekend maken dat we kunnen doneren aan Atlas Animal Project: € 271,09. Hier doen wij nog iets bij zodat we € 300,- gaan overmaken. Met dit bedrag zal door Animal Rescue Kos zwerfdieren op Kos gesteriliseerd worden.

Ik wil iedereen heel hartelijk danken die het afgelopen jaar hier aan heeft bijgedragen: de klanten die een product gekocht hebben of op bestelling iets hebben laten maken. De eigenaren van Kapsalon Ilona en Brei & Allerlei voor de kansen die zij Carla.haakt geven! En natuurlijk Julie voor het bouwen van onze website en voor de duwtjes die zij mij gegeven heeft om grotere stappen te zetten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *