Over ons

Over Carla

Liefde voor dieren in het algemeen en voor honden in het bijzonder is er bij mij al van kleins af aan.

Ons eigen gezin met 2 opgroeiende dochters werd in 1999 uitgebreid met een Jack Russel genaamd Terrie. Tijdens een vakantie in Kroatië in 2006 vonden we een zwerfhondje waarover we ons ontfermd hebben. We regelden de benodigde medische zorg en papieren om Kuna, zoals we haar genoemd hebben, mee naar Nederland te nemen. Terrie en Kuna waren enkele jaren de beste maatjes. Helaas is Terrie in 2009 overleden en het verdriet was groot. We hielden het een tijd bij slechts 1 hond.

In 2012 wilden we toch graag weer een hond erbij en kwamen we bij stichting Atlas Animal Project terecht. Via hen hebben we 2 hondjes geadopteerd; een broertje en zusje. Omdat deze stichting geweldig goed werk doet heb ik destijds aangeboden om hen als vrijwilliger te gaan helpen en ben ik honden gaan bemiddelen waarvoor een nieuw thuis gezocht wordt en dat doe ik nog steeds.

Via Atlas ben ik ook in contact gekomen met Animal Rescue Kos op het Griekse eiland Kos. Inmiddels ben ik helemaal verknocht aan dit eiland en mijn man gelukkig ook! Enkele keren per jaar bezoek ik daar het asiel om met de opgevangen honden te wandelen en ze beter te leren kennen. Ook assisteer ik bij het vangen van katten tijdens sterilisatieacties op het eiland, want dit is de enige effectieve manier om het zwerfdierenleed op een diervriendelijke manier te verminderen. De katten worden later weer teruggezet op de plek waar ze eerder gevangen waren, maar hiervoor is natuurlijk geld nodig, veel geld.  De vrijwilligers van Animal Rescue Kos verkopen handgemaakte producten om deze acties te financieren en zo ben ik op het idee gekomen om een oude hobby weer op te pakken: haken.

’s Avonds bij de buis vind ik het heerlijk om te haken. Al enkele jaren neem ik de gehaakte knuffels en poppen mee als ik naar Kos ga, waar ze door vrijwilligers van het asiel worden verkocht. Echter kreeg ik steeds vaker reacties op facebook dat mensen in Nederland ook mijn gehaakte knuffels wilden kopen. Zo kwam ik op het idee om via een website te laten zien wat ik maak en zo een breder publiek te bereiken, waardoor ik meer geld kan doneren aan de sterilisatieacties.